eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Újratervezik a közlekedést Budakeszi felől

Elsőbbséget kapna a közösségi közlekedés, és P+R parkoló is épülne.

A Budapest Fejlesztési Központ az önkormányzatokkal közösen átfogó tervezési programot indít annak érdekében, hogy Budakeszi felől zökkenőmentesebb legyen a közösségi közlekedés - derült ki a Vitézy Dávid BFK vezérigazgató Facebook oldalára feltöltött videóból, amelyet a Portfolio vett észre. A posztból az is kiderült, hogy Vitézy Pokorni Zoltánnal, a Hegyvidék polgármesterével és Győri Ottiliával, Budakeszi polgármesterével is tárgyalt az ügyben.

Az elképzelés lényege, hogy

új buszsávokat létesítenének Budapesten belül, Budakeszi belvárosában és még Budakeszi előtt is a 22-es buszcsalád és a Páty, Telki felől érkező Volán-járatok felgyorsítása érdekében.

Ettől azt várják, hogy az agglomerációból ingázók számára érdemes legyen autóról buszra váltani, már az agglomerációban, mielőtt beérnének Budapestre. További terv, hogy a Budakeszit övező zónában lehetősége legyen az oda beáramló autósoknak letenni az autókat, így a budapesti és a Budakeszin lévő dugó is elkerülhető lenne.

"Mindez komplex átgondolást igényel, vagyis a Széll Kálmán tértől kezdődően, Budakeszi belterületén át, egészen Pátyig, Telkiig, Budaörsig végig gondoljuk a közlekedési rendszert, és ebben fogunk most együttműködést kezdeni" - közölte Vitézy Dávid.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere szerint készül egy koncepció terv, ez alapján pedig Budakeszi belterületén buszsáv fog épülni, egészen a Tesco-ig egy P+R parkolóval. A Telki úton az önkormányzatnak van egy 4 hektáros telke, amelyen szintén létesülhetne egy P+R parkolókkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×