eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kővel, sárral, hordalékkal elöntött 12-es főút a Pest megyei Zebegénynél 2020. június 17-én. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, a hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő utat.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Így néz ki a sárlavina által sújtott és lezárt 12-es út - galéria

Szerda este lezárták a 12-es főutat a 18-as kilométernél, Zebegény határában, mert a zivatarok miatt jelentős mennyiségű hordalék került a burkolatra.

A vonatközlekedés már korábban leállt, egy ismételt sárlavina miatt azonban az utat is hosszabb időre lezárták, ahogy a mellette húzódó kerékpárutat is.

Már szerdán megkezdték az úttestre ömlött sár, víz és kövek eltávolítását, ezen még csütörtök délelőtt is dolgoztak a munkagépek.

A 3,5 tonna alatti járművek Márianosztra felé, a 3,5 tonna feletti járművek pedig a 2-es főúton keresztül Hont irányába kerülhetnek. A 16 tonnánál nehezebb tehergépjárművek a 2-es főút felől a 12-es főúton Zebegényig illetve a 2-es főúton Hontig közlekedhetnek – írta az Útinform.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×