eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Változás a Momentum elnökségében

Tisztújítást tartott vasárnap az ellenzéki párt. Bár két kihívója is akadt, maradt az elnök Fekete-Győr András, az elnökség jó része azonban kicserélődött.

Nagy fölénnyel választották újra Fekete-Győr Andrást a Momentum Mozgalom vasárnapi tisztújításán, noha két kihívója is akadt - értesült a hvg.hu. A portál szerint két, a nagyközönség előtt nem ismert vidéki politikus próbálta megszorongatni a párt alapító elnökét.

A négyről hat fősre bővült elnökég posztjaira több mint 30-an pályáztak, és jelentős változásokat hozott a választás. Eddig Berg Dániel, Buzinkay György, Donáth Anna és Hajnal Miklós alkották a párt vezető testületét. A következő időszakban azonban szinte teljesen kicserélődött vezetéssel politizál majd a párt.

Közleményük szerint egyedül Hajnal Miklós, a Momentum tavalyi kampányfőnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő képviseli az előző elnökséggel a folytonosságot. Mellette új emberként Mándi László debreceni önkormányzati képviselő, Borbélyné Bárdi Zsuzsa VII. kerültei alpolgármester, Körömi Attila, a Momentum pécsi tagja, volt fideszes országgyűlési képviselő, egykori jobbikos politikus, Orosz Anna, XI. kerületi alpolgármester és Tóth Endre, a Momentum XXII. kerületi szervezetének elnöke, helyi önkormányzati képviselő került még be a testületbe.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×