eur:
394.96
usd:
363.43
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Vitorlások a Balatonon a szilveszteri jótékonysági regattán Balatonlellénél 2019. december 31-én.
Nyitókép: Vitorlások a Balatonon a szilveszteri jótékonysági regattán Balatonlellénél 2019. december 31-én. MTI/Varga György

Megkezdődött a balatoni vitorlás szezon

A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia fájdalmasan érintett mindenkit, de a szövetségben az a feladat, hogy a már megszerzett kvótákat megőrizve segítsék az olimpikonokat és a vitorlázókat abban, hogy formában tartsák, vagy újra formába hozzák magukat jövő nyárra, Tokióra.

Hozzátette: vannak még "halvány remények" további kvótaszerzésre is. Az elnök arra biztatta a vitorlázókat: döntsenek rekordokat idén, amit elvesztettek tavasszal, hozzák vissza a szezonban, és minél többen vegyenek részt a versenyeken. Szimbolikusnak nevezte a rendezvényt

Bóka István, Balatonfüred polgármestere. A városvezető úgy fogalmazott: a vitorlabontó ünnepség azt üzeni, hogy "élünk, itt vagyunk, és várjuk a balatoni szezont".

A polgármester megerősítette, hogy

július végén a Kékszalagot is megrendezhetik a Balatonon,

majd hozzátette: optimizmussal és reménnyel tekintenek a szezon elé. Nemzeti kincsnek nevezte a Balatont Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte: Balatonfüred és a Balaton-felvidéki települések is felkészültek a szezonra. A hagyományos vitorlabontó ünnepséget 1935 óta rendezik meg a Balatonon, csak a háborús időkben maradt el. A nemzeti lobogót idén a tó legöregebb hajója, a Kishamis helyett a felújított Tramontana fedélzetéről vonták fel, majd a legénység jelképesen megkoszorúzta a Balatont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×