INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

gyál

budakeszi

pest megye

koronavírus

A koronavírus-járvány ellen elrendelt intézkedések miatt néptelen utcán kel át egy ultraortodox zsidó férfi az izraeli Bné-Berakban a pészah ünnep kezdetének napján, 2020. április 8-án.

Pikáns kijárási helyzet: vannak olyan utcák, amelyeknek csak az egyik fele budapesti

Infostart

Gyál és Budakeszi érdekes példákat szolgáltat a fővárosi határtelepülések furcsa helyzeteire.

A pénteki bejelentések alapján hétfőtől a Pest megyeiekre már a vidékiekre érvényes lazítások vonatkoznak a járványhelyzetben, a budapestieknek még várniuk kell. A Blikk azonban talált néhány helyet, ahol néhány méterre élnek egymástól Pest megyeiek és budapestiek, ilyen a közigazgatási helyzet.

Budakeszi

A fővárosi határban egy kertvendéglő áll, de oda csak az utcája egyik felében élők mehetnek be, ők a kertjükben bulit is tarthatnak, a másik felében élők viszont csak tisztes távolból végignézhetik mindezt.

A lap egy olvasóját egészségügyi intézményben kezelik régóta, ugyanennek az utcának a végén, de csak az utca egyik oldalán mehet el a buszmegállóig, a másik felén nem.

Gyál

A másik határtelepülésen is hasonló a helyzet, a lakók nem értik, hogy "foghatja fel a vírus", hogy náluk épp Budapesten vagy Pest megyében jár. Ami még pikánsabbá teszi a helyzetet, hogy két barátra, akik a "határ" egyik felén laknak, ez vonatkozik: egyikük átmehet a másikukhoz, másikuk az egyikükhöz viszont nem.

Ha a szombat délutánra ígért bejelentés mindent meghagy az eddigi rendben, az utca egyik felén lehet 200 fő alatti lagzit tartani, a másikon nem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Oded Balilty
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018