eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A kormany.hu által közreadott képen diákok az érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2020. május 4-én. Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődött a május-júniusi érettségi időszak. Középszinten 68 458-an, emelt szinten 2119-en írásbeliznek. A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Nem a vírusveszélyen rágódtak az érettségizők – a vizsga diákszemmel

Különleges óvintézkedések mellett kezdődött el hétfőn az érettségi. A diákok maszkot és kesztyűt kapnak, a termekben pedig legfeljebb tízen tartózkodhatnak. Az InfoRádiónak nyilatkozó szegedi végzős szerint a diákok a vírustól kevésbé féltek, inkább a vizsga miatt izgultak.

Már előre értesítést kaptak a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumának végzősei az érettségit érintő járványügyi intézkedésekről. A fertőzésveszély csökkentése érdekében például meghatározták, hogy az egyes osztályok melyik kapun léphetnek be az intézménybe – mesélte az InfoRádiónak Tabajdi Ábel, az iskola érettségiző diákja.

„Nem a főkapunk engedtek be mindenkit, talán két osztály jutott minden kapura.

A bejáratnál kaptunk maszkot és kesztyűt. Csoportosulások nem is nagyon voltak, mindenki ment a maga termébe”

– fogalmazott.

Azt is előre meghatározták, hogy ki melyik teremben vizsgázik. Az érettségi alatt csak 9 diák és egy tanár tartózkodhat egy légtérben – mesélte a szegedi végzős. „A maszkot és a kesztyűt a termen kívül használni kellett, de miután a terembe érve mindenki elfoglalta a helyét, már nem volt kötelező azok viselése, így a vizsga közben sem” – tette hozzá.

A diákok inkább a vizsga és nem a vírusveszély miatt aggódtak, mondta Tabajdi Ábel, aki szerint ezen nem is igazán rágódtak a végzősök.

Az érettségi felkészülés sem a megszokottak szerint zajlott idén. Az iskolák másfél hónapja bezártak, a diákok otthon, digitális munkarendben tanultak tovább. A szegedi Tabajdi Ábel szerint ennek voltak előnyei és hátrányai is.

„Abból a szempontból jobb volt, hogy a készségtantárgyak és az egyéb órák, amelyek nem érettségi tantárgyak, nem voltak olyan mértékben jelen, úgyhogy több időnk volt készülni. De azért nem volt egyszerű, mert az online tanítás még nem forrotta ki magát teljesen. Technikai problémák is adódtak, ahogy egy tanár sem úgy tud magyarázni, nem olyan a kommunikáció teljesen, mint az órán. Tehát ez nehezítette” – magyarázta.

A végzős fiú azt kifejezetten bánja, hogy idén a ballagások is elmaradtak. A szegedi gimnáziumban azonban azt tervezik, hogy ha a járványhelyzet engedi, ősszel, az évnyitó előtt pótolják a negyedikesek búcsúztatását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×