eur:
393.52
usd:
368.06
bux:
65887.63
2024. április 23. kedd Béla
Metrószerelvény érkezik az Újpest-Városkapu állomásra a 3-as metró felújítása előtti utolsó napon, 2017. november 3-án. Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A vészhelyzet ellenére sínen van a metrófelújítás

A 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus miatt kialakult helyzet – közölte a BKV. A társaság részletesen beszámolt arról is, hogy milyen munkák zajlanak jelenleg.

A 3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai jelenleg a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is a tervezett ütemezés szerint haladnak – közölte a BKV. A társaság jelezte, hogy a felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés.

A Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik a szerelvények elektromos ellátását biztosító, úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is. A legfontosabb új berendezések: a légkezelők, a főszellőzők, a vízköddel oltó berendezések már a helyükön vannak. A jelenlegi ütemterv szerint, az elektromos bekötések után a nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

A most zajló fővárosi nagyberuházásokat, így a 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus-járvány – mondta hétfőn az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. „Egyelőre nem kaptunk arra vonatkozó jelzést, hogy csúszna a felújításnak a befejezése. De nyilván, abban a pillanatban, ha akadnának a munkák, a vállalkozó jelzést tesz – fogalmazott. – Azért az országnak az 50 százaléka nem tudja megoldani, hogy távmunkában dolgozzon, így vannak beruházások, ahol dolgoznak a mai napon is. […] Betartva a járványügyi intézkedéseket, a vállalkozók a megbízásokat próbálják teljesíteni.”

A nagyberuházás egyébként már eljutott a Belvárosba is, miután március elején elkezdődtek a munkák az Arany János utcai és a Ferenciek tere állomáson is, ahol már nem állnak meg a szerelvények. Az eredeti tervek szerint júliustól a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás következik, majd ősszel a középső szakasz további állomásain kezdenek dolgozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Számos sebezhetőséget azonosított az Európai Bizottság a magyar makrogazdasági kilátásairól szóló részletes elemzésében. Kockázatosnak látják a még mindig erősödő árnyomást, a jelentős külső és kormányzati finanszírozási igényeket, valamint a kínai beszállítói láncok miatti geopolitikai helyzet esetleges változását. Az új egyensúlytalansági jelentésében az uniós végrehajtó testület óva inti a kormányt attól, hogy visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához, valamint felróják, hogy a monetáris transzmissziót is akadályozták a kabinet korábbi döntései.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×