eur:
394.34
usd:
369.64
bux:
65189.79
2024. április 19. péntek Emma
A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ér- és Szívsebészeti Klinikája a XII. kerületi Városmajor utcában. Az egészségügyi intézmény első helyezést ért el a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zsilipes beléptetési rendszer a Semmelweis Egyetem klinikáin

Az intézmény belső és külső klinikai tömbjében a betegekre és a dolgozókra egyaránt érvényes az új rendszer.

A betegek csak meghatározott bejáratokon léphetnek be a belső és külső klinikai tömb területére, miután megmérték a hőmérsékletüket, és válaszoltak az influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdésekre.

A felsőoktatási intézmény honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint

a zsilipes beléptetési rendszerrel minimalizálni kívánja az egyetem az esélyét annak, hogy a klinikákra beléphessenek a koronavírust potenciálisan hordozók.

Közölték: influenzaszerű tüneteket mutató belépők esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott mindenkori eljárásrendet érvényesítik. A beléptetést önkéntes hallgatók segítik.

A belső klinikai tömb - tehát a Szentkirályi utca-Üllői út-Mária utca-Baross utca által határolt - területének és az ott található klinikáknak minden utcai bejáratát bezárják néhány kivétellel. A nem előjegyzett betegek gyalogosan a Baross utcai kapun léphetnek be, míg az előjegyzéssel rendelkezők az adott klinika portáján, amely csak számukra és a gyalogosan érkező munkatársaknak nyitott.

Szintén lezárják a Semmelweis Klinikák metróállomásnál található külső klinikai tömb minden utcai bejáratát, kivéve a beléptetőpontokat.

Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) érkező és a nem előjegyzett betegek az úgynevezett Tűzoltókapun (Szigony utca - Apáthy utca sarok) érkezhetnek, míg az előjegyzett betegek a klinikai portákon keresztül (kivéve az Urológiai Klinika betegeit, akik a X-es kapun léphetnek be), szintén kikérdezést és hőmérést követően.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az egyetem területén továbbra is érvényben van a március 8-től elrendelt látogatási tilalom, így ennek értelmében a beteggel kísérő nem léphet be a klinikák területére, kivéve apás szülés esetén, valamint ha mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő páciens szorul segítségre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×