eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Operatív Törzs: nincs szükség szigorúbb intézkedésekre

Magyarországon továbbra sincs fertőzött, továbbra sincs utazási tilalom vagy fokozott ellenőrzés a határokon - hangzott el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Világszerte már meghaladta a 85 ezret a fertőzöttek száma, Európában pedig már több mint 1600 betegről tudnak, Magyarországon azonban továbbra sem igazoltak egyetlen fertőzést - mondta az Operatív Törzs szóvivője.

Láng-Bognár Kinga felidézte, hogy az Egészségügyi Világszervezet pénteken magasról nagyon magasra emelte koronavírus-járvány globális veszélyének szintjét. A WHO elemzésében Magyarországot nem érintette, így az Operatív Törzs

nem tart indokoltnak a jelenleginél szigorúbb intézkedéseket.

Itthon továbbra is 16 ember van karanténban.

Ugyanakkor egyre gyakrabban hívják a mentőket olyan emberekhez, akik az elmúlt időszakban Olaszországban jártak, és nincsenek jól. Csak tegnap két fővárosi kerületben, Lébényben, Hajdúsámsonban és Pécsett vonultak ki a mentők, de minden esetben bebizonyosodott, hogy nincs szó fertőzésről.

Samu Attila. a Belügyminisztérium sajtófőnöke hangsúlyozta, hogy az egészügyi intézményeknek megfelelő készletei vannak szájmaszkból, hiány a lakossági ellátásban van.A lakosságnak szánt mszkokat gyárták a büntetésvégrehajtásnál. Tegnap már több mint 300 ezer maszkot szállítottak ki a patikáknak.

Hozzátette: az alapanyagok terén ugyanakkor brutálist drágulást tapasztalnak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×