INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

lánchíd

közlekedés

váralagút

nyugati tér

felüljáró

Rendhagyó módon dől el a Lánchíd sorsa

Rendhagyó módon dől el a Lánchíd sorsa

InfoRádió

Konzultáció indul a Lánchíd sorsáról. Erre azután kerítenek sort, hogy az első dunai átkelő felújítását megkezdték - közölte Varga Ivett BKK-vezér az InfoRádiónak adott interjújában. A híd felújításának késése több hasonló munkára is hatással lesz.

A műszaki tartalmát és a kereteit vizsgálják annak az új tendernek, amelyet a Lánchíd felújítására szeretnének kiírni - közölte az InfoRádióban a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Varga Ivett szerint a cél az lenne, hogy az átkelőt és a Váralagutat egyszerre újítsák fel, de ennek kicsi a realitása, mert nagy a forrásigénye.

"Ezt vélhetően még

kormányzati támogatással sem fogjuk tudni teljes egészében egy ütemben megvalósítani.

Egy potenciális alternatíva az, hogy a Váralagút későbbi felújításával a híd és a villamos-aluljáró tudjon egy ütemben megvalósulni, illetve minimálverzió az, hogy csak a hidat újítják fel, de ebben az esetben is viszonylag gyorsan indokolt a villamosalagút felújítása is. Ez utóbbiakról születhet hamarosan döntés a Fővárosi Közfeljesztések Tanácsában. Amint a műszaki tartalomra vonatkozó döntés megszületik, a BKK természetesen kész azonnal megindítani a közbeszerzési eljárást, amelyben a kivitelezőt ki tudjuk választani."

A Lánchíd jövőjét illetően a BKK vezetője támogatja a társadalmi konzultációt.

"Tudok támogatni egy olyan alternatívát, hogy a hídon

csak kerékpáros, vagy pedig kerékpáros és tömegközlekedés legyen biztosítva,

a gyalogosok pedig a járdán mehetnének. Természetesen más variációk is lehetnek, fennmaradhat a jelenlegi forgalmi rend, de akár az is lehet, hogy a tömegközlekedésnek sem lesz helye rajta. Ezeket a kérdéseket a lakosság bevonásával szeretnénk tisztázni" - szögezte le Varga Ivett.

Ha megkezdődik a hídfelújítás, akkor lehet szó erről a konzultációról.

A BKK-vezér arról is beszélt, hogy a Nyugati téri felüljárónál inkább annak elbontását, mint felújítását támogatnák, de ezzel kapcsolatban még tervek sincsenek.

Alább meghallgathatja a BKK vezérigazgatójával készült teljes interjút.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Nagyinterjú Varga Ivett új BKK-vezérigazgatóval
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018