eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb eljárás a hajléktalangyilkos kamasz ellen

A fiatal az utolsó pillanatban hozakodott elő egy sztorival arról, ki és mi miatt végzett két hajléktalannal. Ez azonban nem volt igaz.

A Tatabányai Járási Ügyészség a hamis vád bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az ellene emberölés bűntette miatt indult ügyben a törvényszéki tárgyaláson valótlanul azt állította, hogy az általa „Maci” becenéven ismert, az eljárás során beazonosított személy fenyegetése hatására, illetve együtt követték el a bűncselekményeket - írta a kemma.hu.

A két hajléktalan férfit 2017-ben brutális kegyetlenséggel agyonverő és kifosztó fiatalkorút a bíróság először 13 és fél év fiatalkorúak börtönére, majd végül, jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte.

A tatabányai fiatal először beismerte, hogy egyedül követte el a bűncselekményeket, majd 2018 májusában, lényegében a perbeszédek előtt hozakodott elő az új történettel, miszerint a brutális támadásokat egy férfi segítségével követte el, akit ő „ Maciként” ismert. E vallomása szerint a „Maci” nevű férfi veréssel fenyegette, a cselekményeket ennek hatására követte el, illetve együtt követték el. A fiú később is fenntartotta minden valóságalapot nélkülöző sztoriját.

A „Maci”-ként megjelölt személyt, akit a bíróság az eljárásban tanúként hallgatta ki.

Az első-és másodfokú bíróságok ítélete szerint a fiú a terhére rótt bűncselekményeket egyedül követte el. Miután

az emberölés bűntette és a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban hozott ítélet jogerőre emelkedett, a fiatalkorú vádlottal szemben az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád bűntette miatt.

Ezt a cselekményt a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×