eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Koronavírus: Magyarországon szükség esetén bővíthető az ellátókör

Amennyiben megjelenik Magyarországon a koronavírus-fertőzés, a Délpesti Centrumkórházon kívül a klinikákat is bevonják az ellátásba - mondta a Semmelweis Egyetem (SE) rektora hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Merkely Béla kifejtette: nem gondolja, hogy "a következő hetekben nagy számú eset lenne Magyarországon".

Az influenza miatt több ezer ember fordul lázas tünetekkel orvoshoz, ugyanakkor a "nagyon száraz köhögéssel és nagyon jelentős légszomjjal járó" eseteket "úgy kell tekinteni", mintha koronavírusos betegek lennének - közölte.

Merkely Béla szólt arról is, hogy egyetemükön 400 ázsiai, köztük 52 kínai hallgató tanul, akik közül hárman jártak az utóbbi időben Kínában.

Őket "speciális módon" két hétig elkülönítik - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×