eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök újonnan felavatott szobra a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban 2018. október 5-én. A Nézőpont elnevezésű egész alakos portrészobor Erős Apolka szobrászművész alkotása.
Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

Átnevezik az egyik budapesti metrómegállót

Az Árpád híd metróállomás neve szombattól Göncz Árpád városközpont lesz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint Göncz Árpád író-műfordítóról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről 2016-ban nevezték el a XIII. kerületben az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahol szobrot is állítottak az emlékére.

Hozzátették: a városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII. kerületi önkormányzat kérése volt, amelyet 2016 márciusában a főváros elfogadott.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×