eur:
395.19
usd:
364.24
bux:
65848.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök újonnan felavatott szobra a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban 2018. október 5-én. A Nézőpont elnevezésű egész alakos portrészobor Erős Apolka szobrászművész alkotása.
Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

Átnevezik az egyik budapesti metrómegállót

Az Árpád híd metróállomás neve szombattól Göncz Árpád városközpont lesz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint Göncz Árpád író-műfordítóról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről 2016-ban nevezték el a XIII. kerületben az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahol szobrot is állítottak az emlékére.

Hozzátették: a városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII. kerületi önkormányzat kérése volt, amelyet 2016 márciusában a főváros elfogadott.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×