eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Google Térkép

Komoly érvet dobtak be a Göncz Árpád városközpont megállónév ellen

A Közlekedő Tömeg civil szervezet egyszerűen azt látja, agyon vannak bonyolítva a megállónevek, az egyik példa erre a Ferencváros vasútállomás - Málenkij Robot emlékhely.

A Közlekedő Tömeg nevű civilszervezet ellenzi a jelenlegi Árpád híd metróállomás Göncz Árpád városközpontra való átnevezését - mondta az InfoRádiónak a szervezet alapító tagja, Fónai Kende. A XIII. kerületi metróállomás január végén kap új nevet, erről korábban a Fővárosi Közgyűlés döntött.

"Fontosnak tartom leszögezni, hogy mi pusztán a tájékoztatási gyakorlat szempontjából vizsgáljuk a kérdést, nem a személy vonatkozásában" - tisztázta nyilatkozata elején Fónai Kende. "Egyszerűen azt látjuk, hogy egy korábbi rossz gyakorlat folytatásának tűnik ez az átnevezés. Számos olyan megállóhely-elnevezés született az elmúlt időben, ami csak bonyolított a helyzeten, Megjelentek olyan elnevezések, mint

  • Ferencváros vasútállomás - Málenkij Robot emlékhely,
  • Szent Gellért tér - Műegyetem metróállomás,
  • Semmelweis Klinikák metróállomás,

és azt látjuk, hogy a megállónevek csak hosszabbak lesznek, a tájékozódás pedig egyáltalán nem egyszerűsödik" - ecsetelte Fónai Kende.

A főváros vezetésétől azt a tájékoztatást kapták, hogy ezen átnevezések előtt már semmilyen akadály nem áll, így a Közlekedő Tömeg már azzal is megelégedne, ha a jövőben készülne valamilyen átfogó koncepció az átnevezések kapcsán.

"Van, amit át lehet nevezni, de nagyon át kell gondolni, hogy

  • a megálló neve ne legyen bonyolult,
  • legyen egyértelmű és
  • legyen rövid.

Ráadásul nagyon pazarló, ha ezek nem egyszerre történnek, ugyanis

minden átnevezéskor ki kell cserélni az utastájékoztatókat, a térképeket és a menetrendeket is,

szerte a városban" - érvelt tovább Fónai Kende, hozzátéve, nagyon leterhelt az utastájékoztatási szakterület, rengeteg helyen vannak szerte a fővárosban idejét múlt térképek, akár még az egy évvel ezelőtti metrópótlást sem követték le.

A tájékoztatás ráadásul épp a Göncz Árpád városközpont elnevezés esetén megtévesztő is, mivel a hely négy kilométerre van a város gyakorlati központjától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×