eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kilépő autók a letenyei határátkelőhelyen 2013. június 25-én. A horvát EU-csatlakozás miatt július 1-jétől a magyar-horvát határ legtöbb közúti átkelőhelyén bevezetik az úgynevezett egymegállásos határforgalom-ellenőrzést, vagyis az utazóknak elég egyszer megállniuk. Letenyénél, a közúti átkelőn a horvát oldalon ellenőrzik közösen a személyforgalmat, az autópálya-átkelőn pedig magyar oldalon, a teherforgalmat azonban továbbra is külön ellenőrzi a két ország.
Nyitókép: MTI/Varga György

Több órára lezárják a letenyei határátkelőt

Horvát fejlesztési munkálatok miatt csütörtökön délután három órára lezárják az M7-es autópálya Letenye-Gorican határátkelőjét, az autósok ez idő alatt a régi közúti átkelőt vehetik igénybe - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Csütörtökön 12.30 és 15.30 között a régi Letenye-Gorican határátkelőhelyet kell használnia a Horvátországba tartóknak. Az M7-es és az M70-es autópálya csomópontjában, az autópályán lévő határátkelőhöz vezető M7-es autópályát lezárják és a régi átkelési ponthoz terelik a forgalmat.

Az M70-es autópálya letenyei csomópontjánál, valamint az M7-es és M70-es autópálya között is ideiglenes terelőtáblák figyelmeztetik majd mindkét irányból érkezőket a régi határátkelőhely használatára. A jelzések ellenére behajtó járműveket a rendőrség a határ előtt visszafordítja.

Az autósoknak ajánlott indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×