INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

budapest airport

koronavírus

repülés

Repülőútra készülő utasok és érkezőkre várakozó taxik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja előtt, a főváros XVIII. kerületében, Ferihegyen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Koronavírus: lépett a budapesti repülőtér

Infostart

Felkészültek arra, ha elrendelik a rendkívüli intézkedéseket, de addig is saját hatáskörben lépnek - közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég kedden közölte, hogy

  • szerdától az utasforgalmi területeken vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szereket helyeznek ki, továbbá
  • fokozottan ügyel a gyakoribb fertőtlenítő takarításra.
  • Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyez ki, amellyel felhívja a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre.

A reptér jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, valamint elékszültek az elkülönítő helyiségek is), és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén.

A rendkívüli intézkedésekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) dönthet, a központtal közvetlen kapcsolatot tart fenn a Budapest Airport, csakúgy, ahogy a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével is, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudják vezetni a repülőtéren.

Az esetleges óvintézkedés életbe lépése esetén is biztosítani tudják a gördülékeny utasforgalmat - ígérte a Budapest Airport.

Nyitókép: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018