eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Repülőútra készülő utasok és érkezőkre várakozó taxik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja előtt, a főváros XVIII. kerületében, Ferihegyen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Koronavírus: lépett a budapesti repülőtér

Felkészültek arra, ha elrendelik a rendkívüli intézkedéseket, de addig is saját hatáskörben lépnek - közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég kedden közölte, hogy

  • szerdától az utasforgalmi területeken vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szereket helyeznek ki, továbbá
  • fokozottan ügyel a gyakoribb fertőtlenítő takarításra.
  • Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyez ki, amellyel felhívja a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre.

A reptér jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, valamint elékszültek az elkülönítő helyiségek is), és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén.

A rendkívüli intézkedésekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) dönthet, a központtal közvetlen kapcsolatot tart fenn a Budapest Airport, csakúgy, ahogy a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével is, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudják vezetni a repülőtéren.

Az esetleges óvintézkedés életbe lépése esetén is biztosítani tudják a gördülékeny utasforgalmat - ígérte a Budapest Airport.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×