eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kínában 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma - napinfó

Magyarországon nincs koronavírusos beteg, a Népegészségügyi Központ felkészült a szükséges intézkedésekre. Továbbra is többfelé rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt

Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírus okozta járványnak - közölte a külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára. Menczer Tamás elmondta: Magyarországon két gyanús esetet vizsgáltak, de egyiknél sem igazolódott be a fertőzés. Hozzátette: a kínai hatóságok lezárták Vuhan várost és az azt körülvevő Hopej tartományt, így a tárca senkinek sem javasolja az odautazást. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint Magyarországon nincs koronavírusos beteg, a szervezet felkészült a szükséges intézkedések megtételére és jelentési kötelezettséget ír elő az egészségügyi szolgáltatóknak, valamint a helyi hatóságoknak.

Kínában 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma. A hatóságok összesen 1.975 fertőzésről tudnak. A kínai Egészségügyi Bizottság bejelentette, hogy egyre gyorsabb ütemben terjed az országban az új koronavírus, ezért további intézkedések bevezetését jelezte előre. Az amerikai külügyminisztérium, illletve a francia és japán kormány is bejelentette, hogy kész evakuálni állampolgárait Vuhanból. Csehország pedig ellenőrizni kezdte a prágai repülőtéren az országba érkező utasokat, nem mutatnak-e a koronavírus okozta tüdőgyulladásra utaló tüneteket.

Továbbra is többfelé rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt, Budapesten kifogásolt. Emiatt a Főpolgármesteri Hivatal továbbra is fenntartja a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akciótervvel - közölte a területért felelős államtitkár. Novák Katalin azt mondta: július óta több mint 100 ezer család igényelte az akcióterv valamelyik támogatását.

Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy 62 érintettjével. A település önkormányzata és a tankerület levélben keresi meg a felpereseket, hogy szervezett képzések széles választékát kínálja nekik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A jövő hónaptól harmadával nő a hallgatói normatíva, a minimális ponthatár csökkentésével pedig számos kiemelt szakon javulnak a továbbtanulni készülők esélyei.

A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi az adóhivatal - mondta el a területért felelős államtitkár. Izer Norbert hozzátette: a költségek jelentős része az áfához, a vállalkozások munkáltatói szerepköréhez, illetve a jövedelemadókhoz kötődik.

Győrben a vasárnapi időközi polgármester választást a száz százalékos feldolgozottsági adatok szerint Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje nyerte 23 932 szavazattal (56.14%) az össz-ellenzéki ellenfelével, Pollreisz Balázzsal szemben 16 646 (39.05%). Az ellenzéki politikus már gratulált az új városvezetőnek és felajánlotta segítségét.

Győzelmet aratott az előzetes adatok alapján a burgenlandi választásokon az Osztrák Szociáldemokrata Párt. A szavazatszámlás állása szerint a párt az abszolút többséget is megszerzi. A számítások alapján a tartományi parlament 36 mandátumából az szociáldemokraták akár 19-et is megszerezhetnek.

Törökország délkeleti részén folytatódott a túlélők utáni kutatás a nagy erejű, 6,8-as fokozatú földrengést követően. A hatóságok szerint a halálos áldozatok száma 35-re emelkedett, miközben a sérülteké is meghaladta az 1600-at. A török katasztrófavédelem azt közölte, hogy eddig 45 túlélőt találtak a romok alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×