eur:
394.01
usd:
369.97
bux:
65614.7
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Borkai Zsolt, Győr polgármestere az Audi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 23-án. Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét. A kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő fejlesztést.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiderült, milyen nyomozások folynak Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyében

A volt győri polgármester és ügyvédje megzsarolása miatt zajló nyomozásnak több gyanúsítottja is van. A Borkai Zsoltot és más személyeket érintő további három nyomozás még felderítési szakban van, gyanúsított nincs. Senki sem cáfolta a Magyar Nemzetnek, hogy több száz millió forintnyi készpénz eredetét is vizsgálják.

A Magyar Nemzet négy kérdést fogalmazott meg, amelyekből háromra az ORFK kommunikációs szolgálata válaszolt. Ebből kiderült, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A negyedik kérdésre, hogy tart-e még annak a több száz millió forintnyi készpénz eredetének a vizsgálata, amelyet egy győri érintett egyik ingatlanában találtak, illetve lefoglalták-e az összeget vagy csak zár alá vették, nem válaszoltak.

Ezzel sem az ORFK, sem más, a lap által megkérdezett hatósági forrás nem cáfolta, hogy nagy mennyiségű készpénz eredetét kell vizsgálniuk a nyomozóknak.

A cikk felidézi, hogy az őszi önkormányzati választás előtt „az ördög ügyvédje” néven elhíresült ismeretlen videofelvételeket tett közzé, amelyeken Borkai Zsolt, illetve Rákosfalvy Zoltán ügyvéd látható többedmagával egy hajón, szexorgia közben. A kiszivárogtató drogfogyasztás mellett korrupciós vádakkal is illette a szereplőket. Az elhangzottak alapján ellenzéki politikusok, valamint Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen. Tényi Istvántól a lap úgy tudja, hogy a volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették, és az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Az egyesítés azonban nem teljesen igaz, hiszen három különböző ügyszámon nyomoz az NNI a korrupciósnak vélt ügyekben.

A negyedik nyomozást szintén az NNI folytatja, ebben Borkai Zsolt és az ügyvéd sértett, és több gyanúsított is van – köztük Póczik József volt válogatott labdarúgó –, mivel az alapos gyanú szerint a szexvideóval megzsarolták az azóta lemondott politikust és a jogászt. A botrányt kirobbantó az „ördög ügyvédje” ellen továbbra is operatív felderítés zajlik - írja a Magyar Nemzet.

A Borkai-ügyről további cikkeket talál ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×