eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy kutató dolgozik a Politikatörténeti Intézet könyvtárának olvasótermében. A kormány új ingatlant adna a Politikatörténeti Intézetnek, mert az épületnek helyet adó Igazságügyi Palota a tervek szerint újra a Kúria otthona lesz.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Döntött a Politikatörténeti Intézetről a törvényszék

Az intézmény ellen a magyar állam indított gazdasági pert, az ítélet nem jogerős.

A törvényszék a közleményében emlékeztet arra, hogy a magyar állam indított gazdasági pert a Politikatörténeti Intézet ellen. A felperes azt kérte a törvényszéktől, hogy az kötelezze arra az intézetet - amely álláspontja szerint jogcím nélküli birtokos -, hogy 30 napon belül hagyja el és adja át az államnak a Budapest V. kerület, Alkotmány utca 2. szám alatti ingatlan általa használt és birtokolt összes helyiségét, az ingóságaitól kiürített állapotban. A törvényszék ezt a kérést helybenhagyta.

Az állam továbbá azt is kérte, hogy tekintettel az ítélet fellebbezésére, a törvényszék nyilvánítsa a döntést előzetesen végrehajtandónak. Ezt azonban a törvényszék elutasította, mivel álláspontja szerint az előzetes végrehajthatóság polgári perrendtartásban meghatározott feltételei nem álltak fenn.

Az ítélet nem jogerős - olvasható a Fővárosi Törvényszék csütörtöki közleményében.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×