INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

bősz anett

dk

parlament

frakció

politika

Bősz Anett, Magyar Liberális Párt ügyvivője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.

Bősz Anett csatlakozik a DK parlamenti frakciójához

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Liberálisok elnöke elkötelezett a demokratikus európai magyar köztársaság ügye mellett - Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese ezzel indokolta a független képviselő csatlakozását a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a DK az október 13-i választás után a szövetségkötésre koncentrál, nevéhet illően koalíciót szervez, hogy 2022-ben leválthassák az Orbán-kormányt. "Nem csupán kormányváltó erők leszünk, hanem kormányképesek is" - fogalmazott Vadai Ágnes.

Bősz Anett szerint október 13-án megkezdődött a nemzeti együttműködés rendszerének lebontása, az ellenzék egységes és immár releváns ellenfele a kormánynak. A DK frakciójának új tagja úgy látja, hogy a Fidesz bosszút akar állni az ellenzéki pártokon és azok választóin. A Liberálisok elnöke ennek tudja be az új színháztörvényt, és azt, hogy egy jogszabály-módosítási tervezet alapján januártól egyetlen független képviselő sem lehet majd frakciótag.

Bősz Anett hangsúlyozta: liberálisként sok kérdésben egyetértett és eddig is hatékonyan együttműködött a DK-sokkal, most pedig azért csatlakozik hozzájuk, hogy a liberális értékek erősebben megjelenjenek a Parlamentben, illetve hogy 2022-ben leváltsák a fideszes kormányt. Nem logók és arcok összetolásáról van tehát szó - fogalmazott Bősz Anett.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Bősz Anett a DK frakcióban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018