INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

iii. kerület

parkolás

albérlet

óbuda

A  Lajos utca-Szépvölgyi út-Árpád fejedelem útja által határolt közterület, a leendő Szépvölgyi park területe 2018. február 6-án. A kormány múlt év végi döntésének értelmében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 470 millió forintos támogatásban részesül, amelyet parkfejlesztésre fordíthat. A III. kerület a forrásból két parkot alakít ki.

Durván drágul a parkolás Óbudán a bérlőknek

Infostart

Az albérletben élők a továbbiakban már nem parkolhatnak kedvezményesen a III. kerületben.

A kerületi önkormányzat új képviselőtestülete már második rendes ülésén módosította a parkolási rendeletet. Az eddig 2540 forintos regisztrációs díj a 3. díjövezeti lakcím esetén évi 105 ezer forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra emelkedett - írta az Index.

A 2019. évre kiadott parkolási kártyák 2020. január 31-ig érvényesek - közölte az önkormányzat.

A kerület magyarázata szerint a korábbi rendelet módosítása azért volt szükséges, mert a kerület útjai és parkolói olyan terhelés alá kerültek az elmúlt években, ami ellehetetlenítette a lakosok közlekedését és parkolását. Emellett a bérlői kedvezményes parkolási engedélyekkel tömegesen éltek vissza, munkavállalók kizárólag a kártya megszerzése érdekében jelentkeztek be kerületi tartózkodási helyre. Ennek következménye volt a megnövekedett gépjárműforgalom és a valóban életvitelszerűen itt lakók parkolásának ellehetetlenülése.

Mint írták, a kedvezmény lehetősége az új szabályok szerint is megmarad, a mértéke valóban csökken, de például egy garázshely bérlésénél továbbra is lényegesen olcsóbb lesz.

Azt javasolják, hogy albérlők az általuk bérelt ingatlanba állandó lakcímre jelentkezzenek be, ebben az esetben a lakossági várakozási kedvezménnyel élve évi 2540 forintot kell fizetniük az engedélyért.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018