eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Bővítik a gyermekek után járó adókedvezmény mértékét - a nap hírei

Bővítené a gyermekek után járó adókedvezmény mértékét a kormány - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól a visegrádi négyek. Több pontos előterjesztést fogadott el a Magyar Tudományos Akadémia újragondolt küldetéséről a testület közgyűlése. A nap legfontosabb hírei december 2-án.

Bővíteni készül a kormány a gyermekek után járó adókedvezmény mértékét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában megerősítette azt is, hogy a jövő év elején jön a második gazdaságvédelmi terv, amelynek célja, hogy a lehető legjobban megóvja a magyar gazdaságot a negatív nemzetközi hatásoktól. Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy még ebben a hónapban összeül a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. A kormány egyértelmű választ vár a fővárostól és az érintett kerülettől a dél-budai szuperkórház ügyében. Hozzátette: a főváros és az érintett kerültek döntése után lesz atlétikai vb Budapesten.

A GDP 4 százalék körüli növekedésére számít jövőre a Pénzügyminisztérium. Varga Mihály miniszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után elmondta, hogy a világgazdaság bővülése lassul, recesszió nem lesz, de a növekedés üteme mérséklődik.

Az innovációs miniszter szerint az elmúlt 8 év iparpolitikai döntései révén a magyar gazdaság alapvetően high-tech pályára állt. Palkovics László az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt kiemelte: a magyar ipar által előállított hozzáadott értékben a szektor részaránya megközelíti a 70 százalékot.

Médiatanácsi tagokat jelölt az Országgyűlés eseti bizottsága. Hankiss Ágnes, Budai László, Meszleny László és Szadai Károly kerülhet a testületbe, miután négy tanácstag mandátuma lejárt. A tervek szerint az idei utolsó ülésen szavaz róluk az Országgyűlés.

Senyei György Barna bírót javasolta az Országos Bírósági Hivatal elnöki posztjára az államfő - olvasható az Országgyűlés honlapján. A jelölt a Fővárosi Ítélőtábla polgári gazdasági ügyszakos tanácselnöke. A megbízás 9 évre szól.

Az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól a visegrádi négyek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a V4-ek külügyminisztereinek prágai találkozója után közölte: Várhelyi Olivér magyar biztossal jó kezekbe került a bővítés területe.

Hét pontból álló előterjesztést fogadott el a Magyar Tudományos Akadémia újragondolt küldetéséről a testület 192. rendkívüli közgyűlése. Az indoklás szerint erre az idei törvényi változások miatt volt szükség. Lovász László, az MTA elnöke azt mondta: azt szeretné, ha az Akadémia szerepe a tudománypolitikában, a testületek munkájában és a döntéshozatalban is jobban érvényesülne.

Komoly fennakadások okozott a közlekedésben az első havazás a országban. Több baleset történt az utakon, a vonatok jelentős késéssel közlekedtek, a BKV több járata is kimaradt, vagy módosított útvonalon járt. Késések voltak a Liszt Ferenc-repülőtéren is a téli időjárás miatt.. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, hogy kevés a hómunkás.

Üzembe helyezték a Kínába orosz gázt szállító vezeték 2.200 kilométeres szakaszát. A Szibéria Ereje nevű gázvezeték most átadott első szakasza után egy másodikat is megépítenek. Az így 3 ezer kilométeresre bővülő vezeték évi 38 milliárd köbméter földgázt szállít majd.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×