eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Megvan, mikor jön a havazás

Hétvégéig mindenkinek ajánlott a téli gumik felrakása.

Kedd hajnalra ismét köd és alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, a Dunántúlon sűrűbb és hosszabban tartó köddel érdemes számolni. A délelőtt folyamán a köd és rétegfelhőzet szinte mindenhol feloszlik, utána napközben hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. A legmelegebb délkeleten lesz 12 fokkal, északnyugaton viszont legfeljebb 8 fok várható.

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezik, péntekig több helyen lesznek akár jelentős mennyiségű esők, és várhatók zivatarok is. A hőmérsékletekben némi emelkedés lesz ekkor, éjszakai fagyok nélkül, 10 fok fölötti csúcshőmérsékletekkel.

Szombatig ajánlott lecserélni a nyári gumit télire, a hétvégén ugyanis erőteljes lehűlés várható

- figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat a YouTube-ra feltöltött előrejelzésében. A szakemberek szerint 7 fokos átlaghőmérsékletnél már érdemes lecserélni a gumit, mivel ebben az értékben már benne vannak a reggeli fagyok is.

További, erősebb lehűlések a következő hetekben szinte borítékolhatóak. Havazás is várható: vasárnap-hétfőn egy újabb ciklon érkezik Magyarország térségébe, jelentős csapadékkal, és az ország egyes tájain már havas eső, havazás várható - valószínűleg az ország északi, északnyugati területein - mondta az InfoRádióban Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×