INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

mentőautó

országos mentőszolgálat

omsz

Az újonnan beszerzett negyven mentőautó az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én. Idén és jövőre  összesen 254 mentőautót cserélnek le, közel 10 milliárd forint értékben.

Nagy előrelépés a mentőszolgálatnál

Infostart

Hamarosan nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő helyre kerül a magyar egészségügy egyik részterülete.

Átadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentőautóinak első kontingensét Budapesten, a szolgálat Markó utcai székházában. Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy a most átadott 40 új gépkocsival és a következő időszakban érkezőkkel öt év alá csökken a mentőautók átlagéletkora, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.

A korábban eszközbeszerzésre kapott forrásból folyamatos a mentőautók felszereléseinek cseréje is - tette hozzá a főigazgató. A vecsési mentőállomás volt a 255., amely megújult, a váci és a tabi állomás felújítása is befejezéséhez közeledik.

2010 óta több mint ezer mentőautó cseréjére került sor - emlékeztetett az Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ebben az évben és jövőre 254 gépkocsit cserélnek le, csaknem 10 milliárd forint értékben. Hozzátette: a gépkocsik és felszereltségük a kor legmagasabb színvonalát képviselik.

A miniszter elmondta, hogy a járművek cseréjén túl 255 új vagy felújított mentőállomás is segíti a mentőket, és a további 21 mentőállomás építésével és megújításával szintén jelentős lépéseket tesz a kormány.

A mentőszolgálat évente 1,2 millió esetet lát el, mentőautóik 40 millió kilométert tesznek meg.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018