eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Novemberben dönt a kormány a béremelésekről - a nap hírei

Újabb kérdésekre kell válaszolnia a magyar biztos-jelöltnek, a román és a francia viszont bizalmat kapott az európai parlament szakbizottságától. Még novemberben dönt a kormány a béremelésekről. Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon. A nap legfontosabb hírei november 14-én.

A magyar biztos-jelöltnek további kérdésekre kell még válaszolnia, a románt és a franciát viszont elfogadta az európai parlament illetékes bizottsága.A szomszédság- és bővítéspolitikai portfólióra jelölt Várhegyi Olivérnek írásban tettek fel újabb 5 kérdést a külügyi bizottság tagjai, ezekre hétfőig kell válaszolnia.

A kormány el tudja fogadni, hogy 10 százalékkal emelkedjen a minimálbér jövőre - mondta a pénzügyminiszter.Varga Mihály arra reagált, hogy decemberben ugyanis újranyitják a jövő évi minimálbéremelésről szóló tárgyalásokat, mivel a vártnál kedvezőbb a magyar gazdaság teljesítménye. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint július és szeptember között 5 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest, a kiigazított adatok alapján 4,8 százalékos volt a bővülés.

Megvizsgálja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának gyakorlatát.A pénzügyminiszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülését követően közölte: a tárca egyetért a szervezettel abban, hogy sem a versenyképesség rontása, sem a visszaélések elősegítése nem volt célja az adónem elindításának.

Még novemberben dönt a kormány a béremelésekről - ígérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón hozzátette, hogy az orvosok is számíthatnak béremelésre. A kormányinfón szó volt arról is, hogy csak a közigazgatásban van létszámstop, az a kórházakra, szociális intézményekre nem vonatkozik. Továbbá arról, hogy már megvan az engedélyek többsége a fogaskerekű felújításnak és vonalának meghosszabbítási terveire, a beruházás 40 milliárd forintba kerülne. Gulyás Gergely kiemelte még, hogy megszűnik a kétszintű építésigazgatás, és megadóztatják az ingatlanspekulációt.

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon. A társaság új digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központja a különböző mobilhálózati alkalmazások és szolgáltatások, így az új 5G termékek és megoldások területére fókuszál majd.

Több új intézkedéssel is segíti a kormány az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeket és az őket gondozó szüleiket - jelentette be családügyi államtitkár. Novák Katalin a diabétesz világnapján tartott sajtótájékoztatón beszélt erről. Magyarországon 730 ezren cukorbetegek, azonban fél millióra teszik azok számát, akik még nincsenek tisztában betegségükkel.

Magyar-ukrán csúcstalálkozót tartana szükségesnek a két ország és a kárpártaljai magyarság helyzetének rendezésére a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád János az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy egy legfelsőbb szintű tárgyalás tudná kimozdítani a holtpontról a helyzetet.

Gyásznapot rendeltek el péntekre Szlovákiában a szerdai buszbaleset áldozataira emlékezve. Nyitragerencsér közelében teherautóval ütközött egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz, a 12 halott között négy gyerek van, 17-en megsérültek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×