eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Latorcai János, a KDNP parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke (k) felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Gazdaság-, családvédelmi, biztonságot erősítő javaslatok a parlament előtt

A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Közleményükben azt írták: a parlamentet többek között kérik, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.

A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez kérik a parlament felhatalmazását.

A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtik a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.

Tovább csökkentik a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik, mint például a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.

A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolnak, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×