eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Kilométeres sorok a határon - megszólalt a rendőrség

Nem a rendőrség útdíjellenőrzésének szigorítása okozza a tehergépkocsik hosszabb várakozási idejét a schengeni határszakaszon. A tehergépjármű-forgalommal leginkább érintett határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek - írták a police.hu oldalon.

Az év végéhez közeledve – a korábbi évek gyakorlata szerint – tapasztalható a nemzetközi tehergépjármű-forgalom megnövekedése a határátkelőhelyeken. Várhatóan az év végéig számítani lehet az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára.

A magyar rendőrség, illetve a román és a szerb határőrizeti szervek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határátlépés zavartalan legyen.

Az érintett határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek, az autóbusz- és a személygépkocsi-forgalmat az ellenőrzések nem érintik; forgalmukban nincs jelentősebb fennakadás.

A hétvégi határprognózis itt olvasható.

A rendőrség közölte: ahogy eddig is, a törvényi kötelezettségének eleget téve határforgalmi ellenőrzés keretében vizsgálja, hogy a megtett úttal arányos útdíj fizetésére köteles gépjárművekkel kapcsolatban az üzembentartók eleget tettek-e a díjfizetési kötelezettégüknek. Az ellenőrzés során minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsinál, nyerges vontatónál, illetve az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvénynél vizsgálják, hogy a járműhöz kapcsolódóan a megelőző 150 nap során volt-e útdíjfizetéssel kapcsolatos jogsértés.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján megnövekedett a külföldön nyilvántartott gépjárművekkel kapcsolatos jogsértések, köztük az útdíj meg nem fizetések száma.

Ezekben az esetekben a rendőrség a helyszínen lefolytatja a szükséges eljárást. Az ellenőrzés alá vont járműveket a rendőrök a forgalmi sávból parkolókba, kamionterminálokba irányítják.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×