eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook

Felfüggesztette párttagságát a kokainozással vádolt kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő

Lackner Csaba megtartja önkormányzati képviselői mandátumát.

A kispesti kokainügy főszereplője bár nem mondott le választáson elnyert képviselői mandátumáról, "alapos mérlegelés és megfontolás után" felfüggesztette MSZP-tagságát, erről a kispesti MSZP Facebook-oldalán jelentetett meg közleményt maga az érintett.

Mint Lackner Csaba írja, "nem szeretné továbbra is hazug állítások céltáblájának kitenni azt a közösséget, amiért eddig is hittel és eltökéltséggel dolgozott".

Lackner Csabáról az önkormányzati választási kampányban jelentek meg video- és hangfelvételek a Hír TV-ben, amelyeken egyrészt fehér port rendezget csíkokba, másrészt arról magyaráz, hogyan lehet lopni a kerületi politikában. Elmondása szerint ő maga is egymillió forint körül keres valójában.

Október 13-án újraválasztották önkormányzati képviselőként. Kunhalmi Ágnes MSZP-választmányi elnök az ATV-n közben úgy fogalmazott, Lackner felfüggesztett tagsága azt jelenti, hogy ha lezárult az eljárás a politikussal szemben, és abban nem találják bűnösnek, visszavárják. Gajda Péter polgármester korábban azt mondta a hvg.hu-nak, a Lackner Csabával kapcsolatban felhozott vádakat akkor tekinti bizonyítottnak, ha igazságügyi szakértő vagy bíróság kimondja, hogy kokaint fogyasztott a jelölt.

Ismert, a szexvideóbotrányban érintett Borkai Zsolt ugyanehhez az eszközhöz nyúlt: választott tisztségéről nem mondott le - megkezdi újabb 5 éves ciklusát Győr élén -, a Fideszből azonban kilépett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×