INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

karácsony gergely

párbeszéd

feljelentés

Feljelentést tett a Párbeszéd a kiszivárgott hangfelvétel miatt

Infostart / MTI

Tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Párbeszéd társelnöke Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételével kapcsolatban.

Szabó Tímea a párt elnökségi tagjaival tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a hangfelvétel elemzése során a Párbeszéd elnökségének tagjai egymástól függetlenül felismerték azt, hogy az összevágott felvételek a párt elnökségi ülésein készülhettek.

Hozzátette:

"ahogy megpróbáltuk letisztítani ezeket a felvételeket, úgy felismertük a kérdezőket",

majd arról is beszélt: a felvétel végén hallatszó gyermekhang saját gyermeke hangja, aki "mivel még pici, rendszeres látogatója ezeknek az elnökségi üléseknek".

Szabó Tímea felszólította a hatóságokat, hogy derítsék ki, hogyan rögzíthették és szivárogtathatták ki a hangfelvételeket a Képviselői Irodaházban - egy nemzetbiztonságilag védett intézményben - tartott ülésekről. Ehhez készen állnak minden "birtokukban levő tudás megosztására", és elektronikai eszközeiket is rendelkezésre bocsátják.

A Párbeszéd társelnöke az ügyet a "magyar Watergate-nek", a huszonegyedik század eddigi legnagyobb botrányának nevezte. Azt mondta:

úgy tűnik, hogy valaki vagy valakik rendszeresen hallgatták vagy hallgatják a párt elnökségi üléseit, azt rögzítik és visszaélés-szerűen nyilvánosságra hozzák.

Szabó Tímea szerint "ilyen hangfelvételeket rögzíteni és nyilvánosságra hozni" a Fidesznek áll érdekében, akik "rettegnek az önkormányzati választáson az ellenzék győzelmétől". Hozzátette: ilyen "titkosszolgálati módszereket" az ellenzéknek nem áll érdekében bevetni.

Kérdésekre válaszolva elmondta: a többi ellenzéki párttal még nem osztották meg ezeket az információkat, a Párbeszéd elnökségéért pedig "személy szerint is tűzbe teszi kezét", mert "egyiküknek sem érdeke hangfelvételek nyilvánosságra kerülése". Később hozzátette, ha mégis bebizonyosodna, hogy az elnökség valamelyik tagja szivárogtatta ki a felvételeket, attól "azonnal megválnának".

Arról is beszélt, hogy

folyik a párt irodájának átvizsgálása, de a felvételek egy része a Képviselői Irodaház egyik bizottsági tárgyalótermében készülhetett, amelyet nincs módjukban átvizsgálni.

Hozzátette: az elnökségi üléseken hangfelvételt nem szoktak rögzíteni, csak a meghozott döntésekről készül jegyzőkönyv.

A csütörtökön az interneten kiszivárgott hangfelvételen Karácsony Gergely MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél. Karácsony Gergely aznapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a felvétel "nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel" készült és manipulált. Közölte, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018