eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnőtt intenzív osztálya 2019. szeptember 26-án. A magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés, ennek jegyében 4,5 milliárd forint keretösszegben szereztek be 722 altató- és lélegeztetőgépet. A készülékekből 18 jutott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe 130 millió forint értékben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós: a magyar kórházak fejlesztése döntő kérdés

Összesen 722 altató- és lélegeztetőgépet kapnak a magyarországi kórházak, mintegy 4 és fél milliárd forint értékben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Tizenegy lélegeztető- és hét altatógépet adott át a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A gyermek és felnőtt műtőbe, valamint az intenzív osztályra kerülő gépek összértéke 130 millió forint. A tárcavezető hangsúlyozta,

több intézmény kap hasonló, új gépeket.

"Az összes magyar kórház technológiai fejlesztésének kérdésköre központi, döntő kérdés. Ennek részeként 4 és félmilliárd forintból a kormány 727 altató- és lélegeztető gépet szerzett be" – tette hozzá.

Kásler Miklós beszélt arról is, hogy az Országos Kardiológiai Intézet megerősödött, a nyitott szívműtétek száma 15 százalékkal több lett, a minimál invazív műtétek száma 3 és félszeresére nőtt, míg a reoperációk aránya 2,7-szer lett kevesebb. Ezek az eredmények már megegyeznek a nagy külföldi centrumok eredményeivel, hangsúlyozta. A tárcavezető közölte,

az onkológiai ellátásban kiépül struktúrához hasonló hálózat körvonalazódik a kardiológiai ellátásban is, nyolc regionális centrummal.

Andréka Péter, a GOKI főigazgatója azt mondta, az eddigi ellátási területek mellett megjelent a megelőzés és az Országos Kardiológiai Intézet orvosai hátrányos helyzetű településeken végeznek lakossági szűréseket. Augusztusban 827 embert vizsgáltak meg, és 270-nél találtak valamilyen kardiológiai elváltozást, tette hozzá az intézmény főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×