INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

mszp

ellenzéki összefogás

őrsi gergely

A Nemzeti Választási Irodában (NVI) este 7 órakor, a szavazóhelyiségek bezárása után megkezdték az irodához érkezett csaknem 40000 levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését az Alkotmány utcai székházában az EP-választás napján, 2019. május 26-án.

Megtalálták az ellenzéki összefogás II. kerületi jelöltjét

Infostart

Az MSZP egyik helyi önkormányzati képviselőjével szemben egyelőre úgy tűnik, egyik ellenzéki párt sem indít jelöltet.

Az ellenzék Őrsi Gergelyt, a II. kerület MSZP-s képviselőjét támogatja a helyi polgármesteri cím megszerzésében az őszi önkormányzati választáson.

A jelölt vasárnap, a kerületben tartott sajtótájékoztatón elmondta, azt szeretnék, ha az önkormányzati politika nem merülne ki a rendezvényszervezésben és a nagyotmondásban, hanem meghallgatná és megoldaná az itt élők problémáit.

A kormányfő szombati tusnádfürdői beszédére utalva úgy fogalmazott,

kard helyett olyan eszközöket akarnak a kezükbe venni, ami az ott élők mindennapjainak jobbá tételét szolgálja.

Őrsi Gergely kiemelte, nem háborús övezetet szeretnének, hanem európai színvonalú egészségügyet, megbízható szelektív hulladékszállítást, valamint az illegális sittlerakás megszüntetését és a gyomnövények időben történő lekaszálását.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője elmondta,

Budapesten mindenhol összejött az ellenzéki együttműködés,

ami segíthet abban, hogy "visszavegyék Budapestet a Fidesztől". Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, helyi képviselőjelöltje felháborítónak nevezte, hogy a II. kerület jelenlegi vezetése képtelen élni a modern világ kínálta lehetőségekkel. Az ellenzéki politikus ingyenes kerületi internetet, egyszerű elektronikus ügyintézést, a fenntarthatóság növelését, valamint a közlekedés és az oktatás korszerűsítését ígérte. Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, Őrsi Gergely személye garancia arra, hogy a II. kerület szociálisan érzékenyebbé, környezettudatosabbá váljon. Szepesházi Péter egykori bíró, helyi képviselőjelölt céljaik között említette a "fenyegető iskolabezárások" megakadályozását, a "kérdezni és tudósítani képes" kerületi média kialakítását, valamint a kevésbé tehetős helyi polgárok otthonteremtésének támogatását. Szalai Kriszta színművész, helyi képviselőjelölt elmondta, megválasztása esetén az átgondolatlanság, a kapkodás, az "EU-s pénzek ablakon kidobálása" ellen kíván tenni.

Őrsi Gergely kérdésre válaszolva elmondta,

a Jobbikkal budapesti szinten kötöttek megállapodást,

a II. kerületben koordinációs tárgyalások zajlanak, polgármestert nem állítanak.
Újabb kérdésekre reagálva kijelentette, az MSZP az egész országban teljes ellenzéki egységre törekszik és automatikusan kizárja soraiból azokat, akik a közös ellenzéki jelölttel szemben elindulnak az őszi önkormányzati választáson.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018