INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

kendernay jános

lmp

aréna

önkormányzati választás

Kendernay János, az LMP új társelnöke a párt rendkívüli tisztújító kongresszusa utáni sajtótájékoztatón a Lurdy Házban 2019. július 6-án.

Kendernay János: az LMP-nek nincs egységes ajánlása az őszi választásokra

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Alapszabály-módosításra és parlamenti frakciójának ráncfelvarrására készül az LMP – mondta Kendernay János, a párt társelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus arról is beszélt, van, ahol együttműködnek más pártokkal, van, ahol civil jelöltet támogatnak az önkormányzati választásokon.

Szeptember elejére hirdet kongresszust az LMP, itt a tervek szerint női társelenököt választanak – ismertette Kendernay János, a párt július elején megválasztott társelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Ezt nehezíti, hogy

több női tagot is eltiltott a vezetői tisztségektől a párt etikai bizottsága.

A július 6-i tisztújításon ezért nem is volt érvényes jelölt.

Kendernay János szerint a patthelyzetet a kongresszus oldhatja fel. "Ez lehetséges, ezt megtehetik a delegáltak. Hogy lesz-e erre szándék, hogy hogy akarják ezt kifejezésre juttatni, az a delegáltakon múlik" – fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint tavaszig alapszabály-módosításra is szükség van. Az LMP parlamenti frakciója is ráncfelvarrásra készül, a feladatkörökben azonban nem lesz változás – tette hozzá.

A társelnök hangsúlyozta, a közös ellenzéki fellépést nem lehet megkerülni, ugyanakkor meg kell őrizni az önálló hangjukat, így a zöld politikát markánsan akarják képviselni.

Az LMP-nek nincs egységes ajánlása az őszi önkormányzati választásra, ha helyben az együttműködést látják jónak, akkor jóváhagyják – mondta a párt nemrégiben megválasztott társelnöke. Kendernay János szerint csak néhány helyen, például Pécsen állítanak önálló jelöltet.

"Van, ahol nem fog megjelenni a logó, van, ahol egy pártnak a jelöltjét fogjuk támogatni, máshol pedig egy civil szervezetét. A hagyományos párt-láthatóság most nem lesz meg. Valóban lesz, ahol lesz világos LMP-jelölt - leginkább Baranyában, Pécsett -, és lesz, ahol ez nem lesz látható, de ott lesz az LMP és a politikája adott esetben" – magyarázta.

Kendernay János szerint az önkormányzati választáson a pártpolitikának kicsi a jelentősége, ez alól Budapest kivétel. Az LMP-társelnök elmondta: sajnálja hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel megszakadt az együttműködés, szerinte Tarlós István riválisa kiváló programot alkotott.

Megerősítette: Karácsony Gergelyt támogatják.

"Az LMP vállalta és tartja magát ahhoz a vállalásához, hogy az előválasztás győztesét támogatja" – tette hozzá.

Kendernay János megjegyezte: az, hogy az LMP támogatottsága Budapesten elenyésző, nem a zöldpolitika megbukása, csak a pártot jellemzi.

Nyitókép: Kovács Attila

Kapcsolódó hang

InfoRádió - Aréna – Kendernay János (1. rész)
 


InfoRádió - Aréna – Kendernay János (2. rész)
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018