INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

hajóbaleset

hableány

viking sigyn

Visegrád, 2019. június 10. A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le. MTI/Cseke Csilla

Visszatért a Viking Sigyn szállodahajó Budapestre

Infostart

A Hableány tragédiája óta most először érkezett Budapestre a szállodahajó.

A május 29-i tragédia óta most először hajózott a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó a Duna budapesti szakaszára - olvasható a Vessel Finder hajókövető oldalon. A hajó Passauból indult, és - ahogy korábban is - vélhetően a Danube Waltz túrán vesz részt - írja a Napi.

A Hableány-tragédia óta a Viking Sigyn már járt Magyarországon, de akkor Visegrádnál lejjebb nem hajóztak vele. Ekkor a rendőrség egy újabb helyszínelést végzett az akkorra már lefestett, kijavított járművön.

A Hableány május 29-én este 9 után süllyedt el a budapesti Margit híd lábánál, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. 35-en voltak a fedélzeten, 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kéttagú magyar személyzet.

Biztosan mindössze hét ember élte túl a tragédiát, 26 ember meghalt, kettőt még keresnek.

További híreink a hajókatasztrófáról ITT.

Nyitókép: Cseke Csilla
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018