eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Visszatért a Viking Sigyn szállodahajó Budapestre

A Hableány tragédiája óta most először érkezett Budapestre a szállodahajó.

A május 29-i tragédia óta most először hajózott a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó a Duna budapesti szakaszára - olvasható a Vessel Finder hajókövető oldalon. A hajó Passauból indult, és - ahogy korábban is - vélhetően a Danube Waltz túrán vesz részt - írja a Napi.

A Hableány-tragédia óta a Viking Sigyn már járt Magyarországon, de akkor Visegrádnál lejjebb nem hajóztak vele. Ekkor a rendőrség egy újabb helyszínelést végzett az akkorra már lefestett, kijavított járművön.

A Hableány május 29-én este 9 után süllyedt el a budapesti Margit híd lábánál, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. 35-en voltak a fedélzeten, 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kéttagú magyar személyzet.

Biztosan mindössze hét ember élte túl a tragédiát, 26 ember meghalt, kettőt még keresnek.

További híreink a hajókatasztrófáról ITT.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×