INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

hableány

hajóbaleset

korea

Speciálisan kiképzett személykereső kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Hableány: különös helyen lehet meg még egy áldozat

Infostart

Csepelnél találtak egy holttestet szombat késő este, de egyelőre nem tudni, kié, pedig a Hableány-katasztrófa áldozatazonosítása igen gyorsan ment.

Ha igazak a 168 Óra "megbízható forrásból" származó értesülései, a május 29-ei Hableány-katasztrófának már csak két áldozatát keresi a BRFK.

Szombati információjával a lap meg is kereste a rendőrséget, a fővárosi kapitányságon azt közölték,

szombat este 10 óra 8 perckor érkezett bejelentés Csepelről, hogy egy holttestet találtak a vízben, azonban azonosítása jelenleg is folyamatban van, bővebb tájékoztatást így nem tudtak adni.

A Hableány május 29-én este 9 óra után süllyedt el a Margit hídnál azt követően, hogy a sétahajó a Viking Sigyn nevű svájci szállodahajóval ütközött. A Hableányon 35-en voltak, 33 turista, illetve idegenvezető, valamint a hajó 2 fős magyar személyzete. 7 embert azonnal kimentettek, de a magyar hajósok odavesztek, és a turisták közül is már csak kettő személyt keresnek eltűntként, ha most koreai holttest került elő.

A Viking kapitánya már szabadlábon védekezik az ügyben. A Hableány roncsát Újpesten őrzi a rendőrség.

További híreink a hajókatasztrófáról ITT.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018