INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

hajóbaleset

hableány

kitüntetés

Bóják a Kitűző V. hajó fedélzetén a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Dunán, a Margit hídnál 2019. június 5-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta nyolc holttestet találtak a Dunában; ha bebizonyosodik, hogy a június 5-én délután a Dunából előkerült kettő is a hajóbaleset áldozatáé, akkor még 13 embert kell keresni.

Nem fogadta el az elismerést a Hableány utasait mentő kapitány

Infostart

Raub Emőke és legénysége két embert húzott ki az áradó Dunából a tragikus éjszakán, de azt mondja, ez a kötelessége, nem jár érte elismerés.

A mindössze 24 éves Raub Emőke január óta kapitánya a Hullám nevű kirándulóhajónak, amellyel május 29-én, a tragédia éjszakáján szolgálatban volt. Nem látták a balesetet, de az első között voltak, akik a bajbajutottak segítségére siettek, két ember köszönheti neki és legénységének az életét.

A fitala kapitány újpesti, a kerület polgármestere, Wintermantel Zsolt pedig oklevéllel akarta elismerni hősies magatartását Újpest közössége nevében. Raub Emőke azonban ezt visszautasította, mert azt mondja, hogy csak tette a dolgát, amiért nem jár elismerés.

Minderről a polgármster számol be a blogján, és hozzáteszi: nem erőltetti az oklevél elfogadását, de szeretné, ha Raub Emőke tudná, hogy az újpestiek büszkék rá.

Itt megtalálható az Infostart összes cikke a balesetről.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018