eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Megint elhagyta Magyarországot a Viking Sigyn

Éjszaka elhajózott Budapestről, Pozsony felé halad a Dunán, és már kora reggel elhagyta Bőst a svájci zászló alatt hajózó Viking Sigyn.

15 millió forintos óvadék ellenében immár szabadlábon védekezhet a május 29-ei budapesti hajókatasztrófában érintett Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, miután a másodfokú ítélet helyben hagyta az első fokút; Jurij C. egyszersmind nyomkövetőt kell, hogy viseljen a testén, és nem hagyhatja el a magyar fővárost, időről időre pedig személyesen kell jelentkeznie a nyomozóhatóságnál. A Fővárosi Törvényszék közölte: meg is érkezett a gazdasági hivatalába a tizenötmillió forint. Csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig

Nem vonatkoznak viszont ugyanilyen szigorú szabályok magára a hajóra, az ütközés nyomait az orrán viselő

Viking Sigyn ugyanis - mint az Infostart.hu a nyilvános radarképek adatai alapján felfigyelt rá - szerda éjszaka elhagyta Budapestet, és már szlovákiai vizeken halad a Dunán "hegymenetben".

A 33 dél-koreai turistával, illetve idegenvezetővel és 2 fős magyar személyzettel a Vikinggel történt ütközést követően elsüllyedt Hableány sétahajó balesetét heten túlélték - mind dél-koreaiak -, 25 áldozat holttestét már megtalálták a Dunában - köztük egy gyermekét -,

3 személyt pedig egyelőre eltűntként tartanak nyilván.

Az eddigi utolsó áldozatot Bölcskénél emelték ki a folyóból szerdán, már őt is azonosították.

A Hableányt kedden hozták felszínre a Dunából a Margit hídnál, majd Csepelre szállították, ahol tovább vizsgálják a hajótestet azért, hogy a baleset körülményeiről még többet megtudjanak; az szerda este óta biztos, hogy a hajótestbe került rengeteg iszap már nem rejt több holttestet.

A hajóroncs kiemelése óta a munkát már nem a Terrorelhárítási Központ, hanem a Budapesti Rendőr-főkapitányság irányítja, vezetésükkel a három, még elő nem került embert is keresik a Duna magyarországi szakaszán, bevonva a horvát és a szerb hatóságokat is.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×