eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzék

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek jövő hét keddre az ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők, hogy azonnali megoldást találjanak "az egyre súlyosbodó lakhatási válságra".

Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közös közleményében azt írta, összegyűjtötték a szükséges 40 aláírást, így Kövér László házelnöknek össze kell hívni a rendkívüli ülést. A helyzet - mint írták - nem tűr halasztást, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amely miatt újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki.

Az ellenzék célja, hogy az állam azonnal segítsen a bajbajutottakon.

Közölték: az alaptörvény kimondja, Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa "az emberhez méltó lakhatás feltételeit", a helyi önkormányzatokról szóló törvény pedig kötelező feladatként írja elő a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítását. A gyakorlatban azonban az állam nem tesz semmit, hogy érdemben javítson a helyzeten - olvasható a közleményben.

Az ellenzéki pártok remélik, hogy az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, és ők is elmondják a választóknak, hogy a kormány hogyan kívánja megakadályozni a kisgyerekes családok, idősek, betegek hajléktalanná válását, illetve milyen hosszú távú megoldást kínálnak a több, mint egy évtizede tartó hitelválságra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×