eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az őszutó szokatlanul meleg időjárásában férfiak horgásznak csónakból Tiszalök térségében, a Tiszán. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ez most a horgászok éve lehet a Balatonnál

Egyre kevesebb az orvhalász a Balatonnál a szigorításoknak köszönhetően; a Magyar Tenger Horgászegyesület elnöke, Domina Balázs az InfoRádióban elmondta, mely időszakban milyen halak kifogása lehetséges, illetve esélyes.

Nagyon erős horgászelőszezon volt a Balatonnál, lassan melegszik fel a víz, ezáltal szépen, folyamatosan lehet halakat fogni a parton. Mint Domina Balázs, a Magyar Tenger Horgászegyesület elnöke az InfoRádióban elmondta, nagyon reménykeltő ez az időszak, bár azt hozzá kell tenni, hogy egy jó nyári turisztikai szezon, mint amilyen a tavalyi is volt, nem feltétlenül kedvezett a jó horgászszezonnak, hiszen a meleg víz már nem annyira jó a halfogás szempontjából.

"Most leginkább a ponty van terítéken,

mert ilyenkor tavasszal ragadozó tilalom van. Ősszel balinokat és süllőket fognak inkább, akkor tilalom sincs" - tette hozzá Domina Balázs.

Mint elmondta, folyamatos a harc az orvhalászat visszaszorításában, "erről a balatoni halgazdálkodók és halőrök tudnának mit mondani", de a személyes véleménye az, hogy

egyre kevesebb az orvhalász, egyre kevesebb a bejelentés.

Ma egy horgászengedély kiváltásához horgászvizsga letételére van szükség, ennek során az aktuális információk tudásáról kell számot adni a horgászjelöltnek. A tananyag nem bonyolult, de a part menti ismereteket mind kell tudni ahhoz, hogy valaki horgászhasson a magyar tengerben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×