eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nádas szélén, stégről horgászó férfi kapásra vár Balatonszepezd körzetében.
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Pecázók, hamarosan elmegy a halak étvágya!

A folyamatosan melegedő Balaton nem tesz jót a horgászatnak - véli a Magyar Tenger Horgászegyesület elnöke, Domina Balázst.

Erős tavasz után a nyár elején már inkább panaszkodnak a balatoni horgászok. A Magyar Tenger Horgászegyesület elnöke, Domina Balázs az InfoRádióban elmondta, ahogy a víz melegszik, már nem olyan jó a "kapáskedv". Nem tesz jót a halaknak, ha meleg a víz, el is mennek a hidegebb vizes területekre, ezért ilyenkor a Balaton közepén vannak - tette hozzá.

Összességében szerinte

amíg a 15 fok körüli hőmérséklet fennáll, még jónak mondható a kapás.

Nem csak azért, mert ő maga északi parti horgász, hanem objektíven úgy véli, horgászni inkább az északi parton érdemes. A szigligeti, keszthelyi, révfülöpi részen "nagyon erős" horgászhelyek vannak.

"Most már a legtöbb ragadozóra sincs tilalom, úgyhogy érdemes rájuk is menni, és az apróbb halak, a keszegek is ívnak folyamatosan,

ennek köszönhetően a partközelben is vannak még ragadozó halak. A legjobb préda mégis a ponty, a horgászok nagy kedvence" - ecsetelte Domina Balázs, aki szerint a tavaszi szezon hosszú volt és erős.

Hogy nyáron érdemes-e horgászni, arról azt mondja, mindenképpen, mivel a halak előjönnek táplálkozni, de olyan kapásra, mint tavasszal, nincs esély.

"Ha már jóval több, mint 20 fok van a vízben, nehezebb fogni, de ahogy visszahűl a víz 20 Celsius-fok környékére, a halak étvágya is jobb lesz."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×