INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

nébih

horgászat

halászat

tilalom

Az őszutó szokatlanul meleg időjárásában férfiak horgásznak csónakból Tiszalök térségében, a Tiszán. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Hétfőtől újabb tilalom lép életbe, főleg a folyami horgászoknak kell figyelniük

Infostart

A keszegfélék közül már több fajnál is megkezdődött az idei szaporodási időszak, április 15-től újabb hat halfaj fogási tilalmi ideje kezdődik el.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a horgászok figyelmét, hogy április 15-től újabb hat halfaj fogási tilalmi ideje kezdődik el.

  • A garda,
  • a domolykó,
  • a paduc,
  • a szilvaorrú keszeg,
  • a jászkeszeg,
  • a márna

fogására vonatkozó korlátozás jövő hétfőtől május 31-ig tart.

Emellett április 30-ig érvényben marad a három ragadozó halfaj – a fogassüllő, a balin és a sügér – fogási tilalma is.

A keszegfélék közül már több fajnál is megkezdődött az idei szaporodási időszak, eddig elsősorban olyan fajok esetében, melyeket nem véd tilalmi időszak. A dévérkeszegek már hetek óta dorozsmásak, a víz felmelegedésével pedig várhatóan kezdetét veszi a fenti fajok, azaz a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg és a márna nászidőszaka is.

A hat halfaj fogási tilalma elsősorban a folyami horgászokat érinti, bár a gardának jelentős állománya él a Balatonban is.

Hazánk természetes vizeiben nagy szükség van az ívó halak védelmére, hiszen az eredményes szaporodás a következő halgenerációk záloga. Éppen ezért nem etikus ívó halakra horgászni, függetlenül attól, hogy azok tilalmi idővel védettek vagy sem.

Az ívó halállomány védelme mindannyiunk közös felelőssége. Kérjük, ha horgászattal, halászattal kapcsolatos szabálytalanságot észlelnek, a továbbiakban is jelezzék azt az allamihalor@nebih.gov.hu e-mail címre.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018