INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

kanyaró

szombathely

markusovszky kórház

Beigazolódott a kórházi kanyarógyanú Szombathelyen

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

A Markusovszky Kórházban korábban látogatási tilalmat vezettek be, és védőoltásokat adtak azoknak, akik a két kanyarós emberrel érintkezhettek.

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett - azóta már gyógyultan távozott - beteggel érintkezett munkája során a Markusovszky Kórházban - közölte szerdán Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója. Tájékoztatása szerint a kollégájuk jól van, hazaengedését a napokban tervezik,

újabb beteg "nincs a látókörükben".

Emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

A vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, ennek alapján a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket - ezt Stánitz Éva megyei tisztifőorvos közölte. A járványveszély elhárítása érdekében

az elmúlt napokban 67 embert részesítettek védőoltásban,

akik vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018