INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

kanyaró

szombathely

oltás

Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.

Kanyarópánik Szombathelyen: megkezdték az oltásokat

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Házhoz mentek oltani azokat az embereket, akik a helyi háziorvosi rendelőben együtt várakoztak egy kanyarós beteggel.

Múlt héten a Markusovszky kórház infektológiai osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, miután egy Kazahsztánban dolgozó férfiról kiderült, hogy kanyaróval fertőzött. A kórház orvos igazgatója, Káldy Zoltán a Blikknek elmondta: két esetet regisztráltak, a kazahsztáni beteget és egy betegszállítót, emiatt összesen 55 dolgozót oltottak be.

Egy másik Vas megyei településen, ahol a háziorvosi rendelőben szintén megjelent a fertőzött férfi, már vakcinázták azokat, akik a váróteremben érintkezhettek vele. A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint 63-an kaptak védőoltást azok közül, akik kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

Majdnem megháromszorozódott a kanyarós esetek száma a világban – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). 112 ezer esetet regisztráltak 2019 első három hónapjában. A WHO szerint a betegség olyan országokban is terjedhet, ahol a lakosság nagy része megkapja a védőoltást, mivel egyre több helyen nő az oltásellenesek száma.

Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018