INFORÁDIÓ 
2019. június 19. szerda
Gyárfás

máv-start

vonatjegy

jegyvásárlás

posta

Budapest, 2016. április 4. Vasúti jegyek egy utas kezében a budapesti Déli pályaudvaron 2016. április 4-én. Az új vasúti jegyértékesítési rendszerrel a MÁV-Start Zrt. már hetente 200 ezer darab jegyet ad el, ez heti 110 millió forint bevételt jelent, mondta Feldmann Márton, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján. MTI Fotó: Kallos Bea

Több postán is lehet vonatjegyet vásárolni áprilistól

Infostart / InfoRádió

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően.

A debreceni 20. számú (Malompark) postán januárban kezdte meg próbaüzemben a vasúti menetjegyek értékesítését a Magyar Posta. Az ott szerzett tapasztalatokat alapul véve áprilistól további 16 postán lesz elérhető ez a szolgáltatás.

A teszt ideje alatt Debrecen mellett

  • Budapesten négy postán,
  • Győrben két postán, valamint
  • Hajmáskéren, Jászapátiban, Martfűn, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szeghalmon, Szendrőn, Tabon és Veszprémben egy-egy postán vásárolhatnak vasúti menetjegyet az ügyfelek.

A pilotprogramba a vasúttársaság vegyesen vont be kisebb és nagyobb településeken lévő, belvárosi vagy attól távolabb elhelyezkedő, hagyományos vagy üzletházi, vasútállomás közeli vagy akár vasúti pénztárral nem rendelkező településeken működő postákat.

Ha a 17 postán bevezetett vonatjegy-értékesítés fogadtatása kedvező lesz, további postákra is kiterjeszthetik a lehetőséget.

A MÁV-nál eddig az önkiszolgáló jegyvásárlási lehetőségeket bővítették (automatákat telepítettek, beindították a Vonatinfó alkalmazáson belüli és az internetes jegyvásárlást), most pedig azoknak szeretnének kedvezni, akik ezeket kevésbé használják és inkább személyesen szeretnének vonatjegyet venni - mondta el az InfoRádióban Biber Anett, a MÁV szóvivője.

Csak alapvető információkat tudnak adni

A postai ügyintézők a jegyértékesítéshez kapcsolódó alapvető információkról, így például menetrendről, elérhető kedvezményekről felvilágosítást tudnak adni az ügyfeleknek, de

a vonatokról, késésekről és más, a vasúti utazás tervezésekor a részletes információkról nem rendelkeznek naprakész információkkal,

azokért továbbra is elsősorban a MÁV-START csatornáit, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot vagy www.mavcsoport.hu internetes oldalt érdemes használni.

Fontos továbbá, hogy bár postákon a MÁV-START jegyeladási rendszerét használják, de bizonyos szolgáltatásokra, például

a megvásárolt jegyek visszatérítésére, cseréjére, és nemzetközi vasúti jegyek vásárlására itt nincs lehetőség.

Ezeket továbbra is a vasútállomásokon lehet intézni.

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Kapcsolódó hang

Vonatjegy a postán - Biber Anett, a MÁV szóvivője
 


A címlapról ajánljuk

Rosszul lett Angela Merkel

Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel folytatott megbeszélése után az ukrán válság kezelésével...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018