eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Közlekedés: óriási türelemre lesz szükség a hétvégén - íme a részletek

A hétvégi Vivicittá futóverseny miatt változik a tömegközlekedés, forgalomkorlátozásra és lezárásokra lehet számítani. A BKK minden részletet közölt az InfoRádióban.

A hétvége mindkét napján lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban a Vivicittá városvédő futás miatt: szombaton lesz a kisebb, vasárnap a nagyobb lezárás - közölte az InfoRádióban Pongrácz Dániel, a BKK munkatársa.

Szombat

Szombaton zárva lesz a margitszigeti gerincút 6 és 17 óra között, a pesti alsó rakpart Margitszigettel párhuzamos szakaszán pedig délután 2 és 5 óra között kell korlátozásokra számítani. A Népfürdő utcában az Árpád híd és a Dráva utca között és az Árpád híd Pestre vezető oldalán időszakos korlátozás lesz a szigeti bejárótól - de nem lezárás. A Margit hídon a Jászai Mari tértől a szigeti bejáróig lesz korlátozás, lezárás itt sem.

A tömegközlekedési járatok forgalmában annyi változás lesz, hogy a 26-os autóbusz reggeltől délután 5-ig rövidített útvonalon jár, és a 34-es, a 106-os, a 15-ös és a 115-ös busz útvonala is kisebb módosításra kényszerül, több megálló kimarad.

Vasárnap

Vasárnap két verseny is lesz, délelőtt 9 órától (félmaraton), illetve a kora délutáni órákban (rövidebb távok). A margitszigeti központi út ugyanígy zárva lesz, de ehhez jön még a budai alsó rakpart lezárása reggel 7-től (a Margit hídtól délre), a pesti alsó rakparté, 9 órától a Széchenyi István téré, a Lánchídé, a Clark Ádám téré, a Bem rakparté, a Műegyetem rakparté, valamint a Szent Gellért téré. A Margit hídon és a Szabadság hídon "csak" sávlezárás lesz.

A tömegközlekedésben változást jelent, hogy a 2-es és a 47-es villamos rövidített útvonalon jár, a 19-es és a 41-es villamos pedig terelve, a Krisztina körúton keresztül közlekedik. A 4-es, 6-os villamos nem áll meg a Margitszigetnél.

Részletek a BKK honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×