eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Résztvevők futnak a 12 kilométeres táv rajtján a 24. Vivicittá városvédő futáson a főváros XIII. kerületében a Margitszigeten.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hatalmas tömegek rohanják meg Budapestet

Több mint harmincezer indulóval rendezik meg hétvégén a Vivicittá városvédő futófesztivált. Mutatjuk, mit kell elkerülniük azoknak, aki nem állnak rajthoz - útvonalfilm, térképanimáció.

Minden korábbinál több, 89 országból érkeztek eddig nevezések a kétnapos budapesti tömeg-futórendezvényre - mondta el az InfoRádióban Kocsis Árpád, a Vivcittát szervező Budapest Sportiroda ügyvezetője az InfoRádiónak.

"Már előjelentkezésben több nevezőnk van, mint az eddigi legnagyobb eseményen, ami azt jelenti, hogy

30 155-en jelentkeztek eddig.

Még a helyszínen is várunk - az időjárás függvényében - sok száz jelentkezőt, szóval masszívan több mint 30 ezer résztvevő lesz. Ez azt jelenti, hogy

ez lesz a legnagyobb a Vivicitták történetében, és a harmadik legnagyobb magyarországi szabadidősport-esemény."

A futóverseny a külföldieket is egyre jobban vonzza Budapestre - tette hozzá Kocsis Árpád.

Félmaratoni útvonal-animáció

"A britek és a franciák nagyon sokan vannak, bár de az utolsó pillanatokban a szlovákok is felzárkóztak, és úgy néz ki, ők lesznek a legnagyobb külföldi kontingens, amely nevez. Magyarországról mind a 19 megyéből sokan jönnek, és Budapest minden kerületéből is. Országszerte 1120 településről neveztek eddig, ami azt jelenti, hogy minden harmadik településről indul futó."

Kocsis Árpád arról is beszélt, hogy ezúttal mintegy

1400 olyan futó lesz, aki életében először teljesítheti a félmaratont,

amely idén is a Margitszigetről indul és oda is érkezik vissza.

"A margitszigeti hagyományos helyszínről indulunk. Szombaton a szigeten belül lesznek a futamok, egy jön ki az Árpád hídon a pesti rakpartra, a 7 kilométeres Midicittá, majd a Margit hídon megy vissza. Vasárnap jönnek a hosszabb távok, a 10 és a 21 kilométer. A félmaraton egy óriási kör lesz a Margitsziget és Lágymányos között a Duna két partján, döntően a rakpartokon. A 10 kilométeres verseny a Lánchídon fordul vissza."

Félmaratoni útvonalfilm

Az InfoRádióban és az Infostart.hu oldalon folyamatosan tájékoztatunk az útlezárásokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×