eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
A Budaörsi úton megkezdett vízvezeték-építési munkák miatt torlódik a forgalom a BAH-csomópont és a Petőfi Sándor laktanya közötti szakaszon 2015. június 24-én. A sávlezárással és sáveltolással járó építkezés befejezése szeptember 4-ére várható.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Forgalmi változások: a szombat még csak bemelegítés volt

A délelőtti és kora délutáni utcai futóversenyt, valamint a kisebb virágvasárnapi körmeneteket követően este jön az Élet Menete felvonulás - csak a legfelkészültebbek próbálkozzanak a budapesti közlekedéssel!

A fővárosban autózók számára halmozottan szerencsétlen nap a vasárnap.

Először is az ország - és így Budapest - számos temploma környékén tartanak virágvasárnapi körmeneteket, amelyek rövid időre forgalomkorlátozásokat jelentenek mindenfelé a délelőtti órákban. Számítani kell rá, bár jellemzően ezeket a templomokon belül tartják.

Ennél jóval koncentráltabb korlátozást okoz viszont a hétvégi Vivicittá városvédő futás vasárnapi programja: két idősávban rajzanak ki a futók a teljesen elfoglalt Margitszigetről, reggel 9 órától a 21,1 kilométert teljesítő félmaratonisták miatt

reggel 7-kor a budai alsó rakpartot teljesen lezárták a Margit hídtól délre, és a pesti alsó rakpartot sem lehet használni, ugyanígy a Széchenyi István teret, a Lánchidat, a Clark Ádám teret, a Bem rakpartot, a Műegyetem rakpartot és a Szent Gellért teret. A Margit hídon és a Szabadság hídon ugyanakkor "csak" sávlezárás van.

Mivel ebédidő után jönnek a 10 kilométeresek, a Lánchíd vonalától északra folytatódnak a közlekedési nehézségek, egészen 17 óráig.

A tömegközlekedésben változást jelent, hogy a 2-es és a 47-es villamos rövidített útvonalon jár, a 19-es és a 41-es villamos pedig terelve, a Krisztina körúton keresztül közlekedik. A 4-es, 6-os villamos nem áll meg a Margitszigetnél.

Ahogy a futók "levonultak", jön az Élet Menete felvonulás, amely a következő területeket érinti:

Március 15. tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart 16.30 és 20 óra között.

A felvonulás idején módosul a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös autóbusz, illetve a 83-as és a CITY trolibusz közlekedése.

Részletek a BKK oldalán, illetve a Budapesti Közlekedési Központ azt is kéri, hogy aki teheti, vegye igényben a BKK mobilalkalmazását, amelyen keresztül percről percre követhető, merre és mivel lehet közlekedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×