eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Gyerekek játszanak Magyarország első, új ökojátszóterén, a Margitszigeten. A kétezer négyzetméteres létesítmény svéd vállalatok és a főváros összefogásával jött létre.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hatmilliárd forinttal üzennek hadat a gyermekek mentális betegségeinek

A magyar lakosság körében 35 éves korig minden ember életében előfordul legalább egy olyan féléves periódus, amikor komoly mentális problémákkal küzd - állítja a Gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése projekt szakmai vezetője. Koós Tamás az InfoRádió Családi hét című műsorában arról is beszélt, hogy mivel napjainkban több százezer fiatalnak van szüksége mentálhigiénés segítségre, a kormány 6 milliárd forintos állami projekttel támogatja a megelőzést.

Az ellátórendszerről az a legelterjedtebb vélemény, hogy jelen van és bizonyos mértékig elérhető, de nagyon sok helyen az elérhetőség fejlesztésre szorul.

A Gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése projekt - mint Koós Tamás programvezető az InfoRádió Családi hét című műsorában elmondta - részben ezzel is foglalkozik, erre irányul, hogy fejlesszék a kapacitást.

"Emellett azzal is foglalkozik, hogy

helyi szinten a gyermekek lelki egészségével foglalkozó szakemberek, legyenek azok szakorvosok vagy pedagógusok és más szakemberek, hatékonyan dolgozzanak együtt egy-egy eset kapcsán"

- tette hozzá Koós Tamás.

A projekt 6 milliárd forint állami támogatást kapott, amit részben az infrastruktúra részben pedig a módszertan fejlesztésére költenek. Megvalósítója az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, és a konzorciumi tagjai a három vidéki orvosegyetem (Szeged, Pécs, Debrecen).

A fejlesztés a következő két év alatt meg is valósulhat, az intézmények így már a szükséges szakemberállomány biztosításán gondolkodhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×