INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

teréz körúti robbantás

ítélethirdetés

életfogytiglani

A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.

Legkorábban 30 év múlva szabadulhat a Teréz körúti robbantó

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Életfogytiglani fegyházra ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében.

A férfi - az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett - a leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Terrorcselekmény előkészítéséről terrorcselekmény bűntettre változtatták a korábbi ítéletet, és 30 évre súlyosították a legkorábbi szabadon bocsátást. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. A bírói indoklás szerint az eljárás során bebizonyosodott, hogy a robbanószert készítő és az azt felrobbantó személy P. László Gergely volt.

Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi a nyomozás során tett beismerő vallomást, az elsőfokú tárgyalásokon kezdetben tagadott, majd egyre zavartabban viselkedett, és az elsőfokú ítélet kihirdetésén, illetve a táblabíróságon már nem jelent meg.

Budapest, 2016. szeptember 25.
Rendőri kordon 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Rendőri kordon 2016. szeptember 25-én hajnalban a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol 24-én késő este történt a robbanás az egyik földszinti üzlethelyiségben. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018