INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

hetilapszemle

india

pakisztán

autóipar

Nagy kihívások előtt áll az autóipar - hetilapszemle

Nagy kihívások előtt áll az autóipar - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió

A HVG a kasmíri konfliktusról ír, míg a Figyelőben a magyar gazdaságot is érintő kihívásokról lehet olvasni.

A Figyelő arról ír, hogy az elkövetkezendő esztendők óriási kihívások elé állíthatják az európai autógyártó-vállalatokat és ezáltal a magyar gazdaságot is. Az autóipar ugyanis a magyar gazdaság tíz százalékát, exportunk egynegyedét adja, a termelés-csökkenés beláthatatlan károkat okozhat Magyarország számára.

Az egyik kihívást az autómegosztó-flották jelentik: a Mol Limóhoz hasonló gépjárművek száma a következő években 68 ezerről 7,5 millióra nőhet Európában, amely 75 milliós eladáscsökkenést is eredményezhet a kontinensen. Megpróbáltatást jelenthet továbbá az európai uniós környezetvédelmi emissziós szabályok szigorítása is, amely jelentősen csökkentheti az európai gyártóhelyek versenyképességét.

A HVG hasábjain az India és Pakisztán közt feszülő kasmíri konfliktusról és hátteréről olvashatnak. A határvillongásokról és légitámadásokról, mint nukleáris pókerről ír az összefoglaló, a két atomhatalom ugyanis napról napra közelebb kerül a nyílt összecsapáshoz, amely a cikk szerzője szerint az atomháború rémképét vetíti előre.

India és Pakisztán is körülbelül 140 nukleáris robbanófejjel rendelkezik, s bár India elutasítja, hogy elsőként alkalmazzon atomcsapást, nyilvánvalóvá tette: egy pakisztáni atomtámadás masszív nukleáris megtorlást vonna maga után. Az összefoglaló emlékeztet: bármilyen fegyvernemet is válasszanak, a háború megsemmisítő erejű lehet: indiai oldalon több mint egy millió, Pakisztánban félmillió fős szárazföldi haderő, a két oldalon összesen 6000 harckocsi és 14 ezer löveg áll készen a bevetésre.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Hetilapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018