INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

mentőszolgálat

győrfi pál

vizsgálat

nyugati pályaudvar

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a szolgálat új mentőautóinak bemutatásán 2017. június 7-én. A húsz új mentőautó többsége a közép-magyarországi régió betegeit látja el.

Vizsgálat a mentőszolgálatnál, emberi mulasztás miatt érkeztek későn a Nyugati-pályaudvarhoz

Infostart / MTI

Kritikus állapotban került kórházba egy fiatalember, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

Az első vizsgálatok alapján emberi mulasztás miatt érkezett későn az ellátás ahhoz a fiatalemberhez, aki a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul kedden - mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője.

Győrfi Pál emlékeztetett: kedden bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz, hogy egy fiatalember rosszul lett. Később újabb hívást kaptak, miszerint a férfi állapota javult. Ezután ismét bejelentést kaptak a mentők arról, hogy az érintett újra rosszul van. A mentőszolgálat ezután elsősegélynyújtókat irányított a beteghez, hogy megkezdjék az újraélesztést a mentő kiérkezéséig - mondta.

A mentő a beteget a szükséges beavatkozások után kritikus állapotban vitte kórházba

- tette hozzá Győrfi Pál. A szóvivő közölte: az Országos Mentőszolgálat főigazgatója már kedden minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el.

Az első vizsgálat szerint a riasztás pillanatában volt olyan szabad mentőautó, amely a beteget gyorsabban elérhette volna, mint a helyszínre irányított egység, mégsem riasztották.

A hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól. Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő - mondta Győrfi Pál. A szóvivő nem közölte, hogy kedd óta változott-e a fiatalember állapota, a sajtótájékoztatón kérdezni pedig nem lehetett.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018